keskiviikko 18. tammikuuta 2017

There Is No Creativity without Failure

Tässä ensimmäisten kouluviikkojen aikana on tullut otettua aika paljon kuvia ja ajattelin nyt niiden tukemana kirjoitella vähän tänne siitä, mitä ollaan koulukavereiden kanssa saatu aikaan.


Ihan ekoina päivinä tehtiin kaljuja lateksista...ja myös jostain toisesta aineesta, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. Olen jo vuosia halunnut kokeilla tehdä itse tekokaljuja lateksista, mutta en ole saanut hankittua sellaista päätä, mihin niitä voisi tehdä. Oli siis mahtavaa päästä tekemään kaljuja heti ensimmäiseksi! Kuvissa on vasemmalla kalju työvaiheessa ja oikealla sen jälkeen kun se on jo otettu irti tuosta lasipäästä.


Sitten päästiinkin pelaamaan alginaatin ja kipsin kanssa. Kipsi oli minulle jo ennestään tuttu juttu, mutta oli kiva päästä tekemään ihan opetuksessa, oikeaoppisesti kipsitöitä. Alginaatilla tehtiin siis ensin muotti ja sen avulla kipsivalos. Tuossa oikealla on luokkakaverin käsi alginaatilla tehtynä ja vasemmalla minun käteni kipsistä tehtynä. Muoteista minulla ei ikävä kyllä ole kuvaa. Nämä harjoitukset tuli meille näin alussa siksi, että täksi päiväksi oli tulossa asiakas, joka halusi päästään ja hartioistaan kipsisen jäljennöksen.


Tuossa yläpuolella kuvaa, kun tehtiin muottia asiakkaan pään ja hartioiden takaosasta. Alla siis alginaattia ja siihen päälle on laitettu vahvistukseksi vielä kipsinauhaa.Korvat otettiin vielä erikseen, että niistä saatiin kaikki yksityiskohdat. Ei näytä kauhean mukavan tuntuiselta!


Tässä sitten kipsien kanssa se pään ja hartioiden takaosa, sekä korvat.

Ollaan myös ehditty tehdä jonkun verran näytösmeikkejä toisillemme ja niistä olisi kyllä kuviakin, mutten viitsi luokkalaisten naamakuvia tänne latailla.


Tähän loppuun vielä pari epämääräisempää kuvaa. Eräs kaverini kertoi hyvän vinkin BeautyBlenderin pesemiseen ja sehän piti ehdottomasti ottaa kokeiluun. En kyllä pettynyt, vaan pikemminkin yllätyin! Vasemmalla on kuva meikkisienestä ennen pesua ja oikealla tämän pesun jälkeen. Ihan uskomaton ero! Tämä pesuvinkki on seuraavanlainen: kaadetaan pieneen muovipussiin noin parin ruokalusikallisen verran öljyä ja suunnilleen sama määrä tiskiainetta. Öljyn ei tarvitse olla mitään kallista ja hienoa, itse käytin ihan vaan jotain perusruokaöljyä. Sitten heitetään BeautyBlenderi (tai mikä meikkisieni nyt onkaan kyseessä) sinne joukkoon ja puristellaan blenderiä pussin ulkopuolelta käsin. Sieni menee tässä kohtaa aika lituskaiseksi, koska se imee ne pussissa olevat aineet itseensä. Kun on siinä aikansa puristellut ja pyöritellyt (ei tarvitse minuuttiakaan tätä tehdä) niin ottaa vain meikkisienen ulos pussista, heittää pussin roskiin ja huuhtelee blenderin, kunnes se saa muotonsa takaisin ja siitä ei lähde enää tiskiaineen vaahtoa. Tadaa! Meikkisieni on kuin uusi. En ole oikeasti koskaan saanut BeautyBlenderiäni noin puhtaaksi noin helposti.


Pahoittelen tämän kuvan huonoa laatua, mutta yrittäkääpä itse ottaa kuva itsestänne takaapäin. Viime viikolla yksi luokkalaiseni teki minulle tällaisen kampauksen; eli tuollaisen löysän, huolettoman näköisen sivuletin(?). Ei näytä tässä kuvassa kovin ihmeelliseltä, eikä tuo kampaus oikeasti mikään suunnattoman monimutkainen tai varsinaisesti hieno ollutkaan, mutta fiilasin sitä jotenkin tosi paljon! Rakastan sellaisia huolettomia, sotkuisen näköisiä hiustyylejä. Tuokin letti oli melko löysä, hiukset roikkuivat takaa ja kasvojen sivuilla hapsotti hiussuortuvia, mutta tykkäsin tuosta kampauksesta ihan mielettömän paljon! 

Minulla on hirveästi juttuja, mistä haluan kirjoittaa tänne, mutta taidan tehdä enemmän erillisiä postauksia, enkä tunkea kaikkea tähän samaan. Pian on siis tulossa lisää tekstiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti