maanantai 9. tammikuuta 2017

Are We Human or Are We Dancer?

Tänään oli ensimmäinen päivä uudessa koulussa. Ensimmäiset koulupäivät on aina jotenkin outoja, koska ei silloin varsinaisesti vielä tehdä mitään. Ensimmäiset koulupäivät on tylsiä. Tulee sellainen olo, että miten kauan täytyy jatkaa tällaista asioiden pohjustamista ja tyhjän panttina istumista ennen kuin pääsee oikeasti opiskelun pariin.
Tällä kertaa päästiin kyllä ihmeen reippaasti alkuun, kun meidät laitettiin kokeilemaan 3d-skannausta. En tiedä onko sille jokin oikeampi termi, mutta skannattiin siis toistemme päitä ja muokattiin koneella sellaisiksi, että ne olisi voitu tulostaa 3d-tulostimella. En muistaakseni ainakaan ollut ennen nähnyt 3d-tulostinta, saati sitten sitä kameraa jolla tulostettava kohde skannataan. Aika siistiä!


Tää kuva on valmistujaispäivältä. Mun mielestä on jotenkin aivan ihanaa kuinka hyvin huulien väri mätsää silmien värin kanssa!

Innoissani aloin jo kertomaan tästä päivästä, vaikka kaikkea jännää on tapahtunut ennen sitä. Esimerkiksi viralliset valmistujaiset. Niistä ei tosin ole mitään ihmeellistä kerrottavaa. Istuttiin koulun ruokalassa kuuntelemassa jonkun korkeamman tahon pitämää puhetta, haettiin omat todistukset, juotiin kahvit ja lähdettiin kotiin. Kuten moni muu, myös minä suuntasin valmistujaisseremonian jälkeen joululoman viettoon kotikonnuille.
Joululomalla ei tullut sen enempää kuvia otettua, mutta koko ajan riitti kyllä tekemistä ja silti ei ehtinyt tekemään kaikkea mitä olisi halunnut, eikä näkemään kaikkia ihmisiä, joita on ikävä. No, ensi kerralla sitten!
Yleensä minulla on aina läppäri mukana, kun menen Vihtiin lomailemaan; mummolassa ei ole tietokonetta, eikä nettiäkään, mutta läppärillä on sentään saanut aina sitten pelattua ja katsottua leffoja. Tällä kertaa jätin koneen kotiin ja se oli yksi parhaista ratkaisuista ikinä! Normaalisti olisin käyttänyt kaiken "tyhjän ajan" siihen, että juurikin pelaamiseen tai leffojen katsomiseen yksin mummolan yläkerrassa. Nyt kaikki se aika kului mukavasti isovanhempien kanssa telkkaria katsellen ja muuten vain jutellen. Oikeasti: viettäkää aikaa teille rakkaiden ihmisten kanssa, siitä tulee itsellekin paljon parempi fiilis!


Joululomalta kotiin palaaminen olikin sitten vähän haikeampaa kuin yleensä, koska edessä oli muutto uuteen asuntoon. Olen asunut nyt suunnilleen puolitoista viikkoa tässä uudessa kämpässä ja olen ollut tosi tyytyväinen. Ensin mietitytti että mitähän tästä tulee, kun asun nyt noin viiden kilometrin päässä keskustasta, kun viimeiset pari vuotta olen asunut oikeastaan keskustassa. Auto on kuitenkin käytössä, koulu ja kauppoja on lähettyvillä, joten en ole kohdannut syrjemmässä asumisen kanssa suuria ongelmia. Elämä tosin vähän potkaisi päähän, kun autosta puhkesi rengas pari päivää sitten, mutta sekin asia on onneksi nyt hoidossa, kiitos ympärilläni olevien mahtavien ihmisten!

Kuten jo aiemmin totesin, minulle itselleni ainakin tulee parempi fiilis, kun on ihmisten seurassa. Viihdyn myös yksin ja välillä todella kaipaan yksinoloa, mutta pääasiassa ihmisten seurassa on parempi olla. Niinpä tämä kaksi kertaa edellisen asuntoni kokoinen kämppä tuntuu välillä vähän tyhjältä ja yksinäiseltäkin. Tyhjyyden tunne voi toki johtua siitäkin, että minulla ei ole vielä paljon huonekaluja täällä...mutta anyway; näillä näkymin vaikuttaisi siltä, että saan kämppiksen melko pian asumaan kanssani, mikä on ihan mahtavaa!

Kohta pitäisi alkaa jo suunnata nukkumaan, koska (valitettavasti) uusi kouluni alkaa joka aamu kahdeksalta...kiva harppaus siitä, kun edellinen koulu alkoi pääasiassa neljältä iltapäivällä. Saa nähdä kuolenko kuukauden sisällä univajeeseen vai saanko unirytmini kohdilleen. Huomenna täytyy vielä herätä ekstra-aikaisin, koska kouluun on mentävä kävellen, kun auto on korjauksessa.
Tähän loppuun kuitenkin vielä perinteisesti pari biisiä. Täytyy myöntää, että minulla ei tässä viime aikoina ole ollut mitään obsessioita yhteenkään tiettyyn biisiin. Laitan tähän kuitenkin muutaman viime aikoina melko paljon kuunnellun enempiä niistä selittämättä.

The Killers - Human

In This Moment - Whore

t.A.T.u. - All the Things She Said

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti