tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kauneuskysymyksiä

Jostain syystä tänään iski kauhea into vastailla johonkin tällaisiin kyselyasioihin ja törmäsin tällaiseen "Beauty tagiin" tai "kauneuskyselyyn". Ajattelin nyt sitten vastailla huvin vuoksi näihin kysymyksiin.

Ihonhoito

1. Kuinka monta kertaa päivässä peset kasvosi?
- Yleensä kahdesti, joskus kolmestikin. Aina aamulla herättyäni ja aina illalla ennen nukkumaanmenoa. Jos jostain syystä minulla on ollut meikkiä päivällä, mutta olen illalla vain kotona, pesen kasvot meikistä heti kun mahdollista. Eli tästä sitten joskus muodostuu se kolmas pesu.

2. Mikä on ihotyyppisi?
- Minulla on pintakuiva rasvainen iho. Tarkoittaa sitä, että ihon päällimmäiset kerrokset ovat kuivia ja pahimmillaan iho saattaa jopa ns. kuoriutua/hilseillä. Iho on syvemmältä kuitenkin rasvoittuva ja pukkaa paljon epäpuhtauksia. Ei mikään helpoin ihotyyppi!

3. Mitä kasvoputsaria käytät tällä hetkellä?
- Vähän melkein hävettää myöntää, mutta kasvomeikin putsaukseen käytän Rainbow-merkkistä puhdistusemulsiota. Varsinaisesti ihon puhdistukseen käytän apteekeista saatavaa Acnicyl-merkkistä rasvaisen ihon putsaria.

4. Kuoritko ihoasi?
- Silloin tällöin. Pitäisikin itse asiassa ostaa uusi kuorinta-aine, koska nyt olen käyttänyt vain jämiä yhdestä Neutrogenan kuorinnasta, joka on aika 100% varmasti mennyt jo vanhaksi. Koulussa harjoitellessa tulee tosin kasvot kuorittua ihan tarpeeksi usein, joten kotona ei tarvitse siitä niin paljon huolehtia.

5. Mitä kuorintaa käytät?
- Hups, tämä vähän tulikin jo edellisessä. Tosiaan kotona joskus harvoin Neutrogenan sellaista mustapäiden ehkäisyyn tarkoitettua. Koulussa meillä on muutama tuotesarja käytössä ja niistä yleensä kuorimiseen käytetään Mary Cohrin tai Biodrogan jotakin kuorintaa.

6. Mitä kosteusvoidetta käytät?
- Viime aikoina olen käyttänyt Yves Rocherin -voidetta. Se on oikeastaan tarkoitettu vanhenevalle iholle, jossa on juonteita, mutta sain sen ilmaiseksi. Hyvin on se tällaiselle nuoremmallekin iholle toiminut.

7. Onko sinulla pisamia?
- Ei ole. Luomia tosin on kasvoillakin.

8. Käytätkö silmänympärysvoidetta?
- En, vaikka pitäisi kyllä. Viime aikoina varsinkin minulle on tullut sellaisia kuivia kohtia silmien alle, jotka näkyvät varsinkin sitten kun on meikannut. Tosi ärsyttävää!

9. Onko ihosi herkkä saamaan näppylöitä?
- Tuossa ihotyyppi -kysymyksessä tulikin jo todettua että minulle tulee tosi helposti epäpuhtauksia. Eikä se riipu täysin esim. ruokavaliosta, liikunnasta tai hygieniasta. Vaikka kuinka laadukkailla tuotteilla putsaisi ihoa ammattimaisesti ja elämäntavat olisi kohdallaan, näppyjä minulla olisi silti. Ei tosin varmaankaan niin paljoa.

10. Oletko koskaan käyttänyt Proactivia?
- Häh? Eikö se ole joku ruoansulatusjogurtti tai muu vastaava? ....Googletin ja ei se ilmeisesti olekaan, haha! Miten kuulosti joltain sellaiselta? En siis ole käyttänyt, voisihan tuollaista joskus kokeilla, jos olisi varaa.

Meikki

11. Mitä meikkivoidetta käytät?
- L'oréalin True Matchia. Olen todennut sen parhaaksi minulle, koska se on tarpeeksi peittävä olematta liian paksu.

12. Entä peitevoidetta?
- En käytä peitevoidetta juuri koskaan, yleensä laitan vain toisen kerroksen meikkivoidetta niihin kohtiin, joihin tarvitsen enemmän peittoa. Omistan kuitenkin L'oréalin True Match -peitevoiteen, jota käytän silloin tällöin, kun tapahtuu jotain vähän erikoisempaa tai haluan muuten vain enemmän pakkelia naamaan.

13. Tiedätkö ihosi pohjasävyn?
- Tiedän, olen keltapohjainen eli ihoni lämpimän sävyinen. Olen kuitenkin melko kalpea ja kasvoni punoittavat toisinaan, jolloin ei heti uskoisi minun olevan keltapohjainen.

14. Mitä mieltä olet tekoripsistä?
- Tykkään tosi paljon. Minulla ei tosin ole yleensä kärsivällisyyttä alkaa laittamaan niitä, enkä siksi ole kovin hyvä niiden laitossa. Yleensä jos laitan tekoripset, laitan vain puolikkaat silmän ulkonurkkaan.

15. Tiesitkö, että sinun kuuluu vaihtaa ripsivärisi 3kk välein?
- Tämä on vähän sellainen juttu, mikä riippuu monista eri tekijöistä. Useimmissa ripsiväreissä on merkintä, jonka mukaan se säilyy avaamisen jälkeen hyvänä puoli vuotta. Tämä aika määrittää sen, kuinka kauan ripsiväri itsessään pysyy hyvänä, kuinka kauan koostumus pysyy oikeanlaisena. Hygieniasyistä olisi toki hyvä vaihtaa ripsiväri useammin, mutta jos ripsiväriä käyttää vain yksi henkilö, puhdistettuihin silmiin, eikä esimerkiksi silmätulehduksen aikana, en näe mitään syytä etteikö tuotetta voisi käyttää niin kauan kuin koostumus pysyy kelvollisena.

16. Mitä ripsiväriä käytät?
- L'orealin Million Lashesia tai Max Factorin Wild Mega Volumea. Omistan tällä hetkellä molemmat, mutta joku oli ikävä kyllä varmaankin avannut tuon Max Factorin kaupassa joskus jo ennen kuin ostin sen, koska se oli aika kuivahtanut heti alusta asti.

17. Sephora vai MAC?
- Todellakin Sephora! En tajua, miksei Suomessa voisi olla myös Sephoraa?

18. Onko sinulla ammattilaiskorttia MACille?
- En edes tiedä mikä tuo ammattilaiskortti oikein on. En ole koskaan ostanut mitään MACiltä, en ole koskaan edes käynyt MACin pisteellä. Se on mielestäni vain todella yliarvostettu (ja ylihinnoiteltu) meikkimerkki.

19. Mitä välineitä käytät meikkaamiseen?
- Meikkipohjaan BeautyBlenderiä, muuhun siveltimiä. Joskus jos haluan pakata luomivärin oikein kunnolla luomelle niin käytän sormia.

20. Käytätkö silmämeikinpohjustusainetta?
- Kyllä käytän. Sydämeni särkyy, kun Too Facedin Shadow Insurance loppuu kohta. Mistä minä uuden hankin, kun ei Suomessa ole sitä Sephoraa?

21. Entä kasvoprimeria?
- Jep! Käytän sitä aina kovasti hilpeyttä herättävää Nivea Men Aftershave Balmia, jonka NikkieTutorials "löysi".

22. Mikä on lemppari luomivärisävysi?
- Uh, en kyllä osaa valita! Tällä hetkellä tykkään tosi paljon kaikista keväisistä sävyistä, kuten vaaleanvihreästä, keltaisesta ja turkoosista.

23. Käytätkö kynää vai nestemäistä rajausta?
- Nestemäistä. Kynää toki vesirajaan, mutta muuten aina nestemäistä.

24. Kuinka usein tökkäät itseäsi silmään rajauskynällä?
- Apua, tämä kysymys on niin naurettavan kuuloinen! Ihan kuin silmään tökkääminen olisi sellainen asia, mitä jokainen tekee aina säännöllisin väliajoin. Kyllä, minä tökkään itseäni silmään rajauskynällä joka toinen tiistai kello 13:45.
Mutta tosissaan, en oikeastaan koskaan. Ripsivärillä tökin vähän useammin.

25. Mitä mieltä olet irtoluomiväreistä?
- En ole niitä kauheasti käyttänyt. Omistan kyllä muutaman, mutta aika harvoin tulee käytettyä. Niitä on vain niin paljon vaivalloisempi käyttää kuin ihan tavallisia luomivärejä.

26. Käytätkö mineraalimeikkejä?
- En käytä.

27. Mikä on lemppari huulipunasi?
- Rimmelin Apocalips sävyssä Stellar. Se on rakkaus!

28. Entä huulikiilto?
- En ole koskaan kauheammin tykännyt huulikiilloista, enkä niitä pahemmin omista. Nyt minulla on ollut joku ihmeellinen huulikiiltokausi ja haluan vaan koko ajan laittaa älyttömän määrän huulikiiltoa. Ehkä pitäisi hankkia jokin kiva kiilto.

29. Mikä on lemppari poskipunasi?
- En käytä poskipunaa juuri koskaan, enkä omista erillisiä poskipunia. Ainoat poskipunani ovat eräässä paletissani ja niistä jotakin laitan, jos joskus satun poskipunaa käyttämään.

30. Ostatko kosmetiikkaa eBaysta?
- En osta. Toisinaan houkuttelisi, koska sieltä saisi halvalla vaikka mitä, mutta toisaalta se ei ole sen arvoista. Lähes poikkeuksetta ne edulliset tuotteet ovat feikkejä, jolloin ei tiedä mitä tuote oikeasti sisältää. Voi käydä äkkiä jopa vaaralliseksi, jos lähtee tunkemaan jotakin epämääräistä parin euron eyelineria silmään.

31. Pidätkö markettimeikeistä?
- Pidän. Toki mieluummin käyttäisin laadukkaampia merkkejä, mutta markettimeikit sopivat budjettiini ja niissäkin on kelvollisia tuotteita.

32. Käytkö CCOissa?
- Luulenpa tämän olevan jokin Ameriikasta löytyvä hienous, jota Suomessa ei ole.

33. Oletko koskaan ajatellut ottaa meikkauskoulutusta?
- Olen todellakin! Meikkikoulut vain maksavat aika mukavasti, joten ainakin toistaiseksi se saa jäädä vain ajatuksen tasolle.

34. Mitä meikkirikosta inhoat?
- En ole ihan varma mitä tarkoitetaan "meikkirikoksella". Yksi meikkitrendi, mistä en yhtään tykkää on ainakin se, että nenänpäähän tökätään laikku highlightia. Se näyttää vaan jotenkin niin tökeröltä.

35. Pidätkö värikkäistä vai neutraaleista sävyistä meikissä?
- Tykkään molemmista yhtä paljon, mutta minulle meikissä tasapaino on tärkeää; jos on värikkäät silmät, on parempi laittaa neutraalit huulet. Jos taas haluaa huuliin enemmän väriä, neutraali silmämeikki sopii paremmin.

36. Kenellä julkkiksella on aina upein meikki?
- En juurikaan seuraa julkkiksien meikkejä, mutta jos joku pitäisi sanoa niin Lady Gaga. Hänellä on usein tosi upeita meikkejä ja ne vielä pääsevät oikeuksiinsa kunnolla, koska Lady Gagalla on niin suuret silmäluomet.

37. Jos lähtisit kotoa ja saisit käyttää vain yhtä meikkituotetta, mikä se olisi? 
- Minulla ei ole mitään ongelmaa lähteä kotoa ilman mitään meikkiä, mutta jos ajatellaan vaikka että olisin menossa johonkin mihin yleensä meikkaisin paljon, hmm...varmaankin kulmakynä.

38. Voisitko lähteä kotoa ilman meikkiä?
- Kuten äsken jo totesin; ei mitään ongelmaa. Jos lähden vaikka kävelylle, kauppaan tai kaverin luo, ei minulla tosiaankaan tarvitse olla meikkiä naamassa. Mieluummin olen meikattuna kaikissa tilanteissa, mutta ei minulle ole mikään suuri kynnys lähteä meikittä juuri mihinkään, paitsi ehkä esimerkiksi ravintolaan tai bilettämään, mihin en totta puhuen ilman meikkiä lähtisi.

39. Näytätkö mielestäsi hyvältä myös ilman meikkiä?
- Totta puhuen en. Mutta näytän mielestäni normaalilta ja olen sinut ulkonäköni kanssa. Minun mielestäni ihmisen ei tarvitse pitää itseään hyvännäköisenä jatkuvasti, mutta jokaisen täytyisi pystyä tavallaan hyväksymään itsensä ja pitämään itseään vähintään tavallisen näköisenä.

40. Mikä on mielestäsi PARAS meikkimerkki?
- En ole mitenkään merkkiuskollinen mitä meikkeihin tulee, vaan käytän eri merkkiä tuotteesta riippuen. Esimerkiksi L'oréalilla on parhaat meikkivoiteet, ABH:lla parhaat kulmatuotteet ja Sleekillä luomivärit. Nuo esimerkit olivat siis omien kokemuksieni perusteella, en mitenkään voi tietää onko jollakin merkillä esim. parempia kulmatuotteita.

41. Mitä mieltä olet meikeistä ja meikkaamisesta?
- Siis ihan hirvittävää, en voi sietää meikkejä ja meikkaamista. En tajua, miten joku voi laittaa kosmeettisia tuotteita naamaansa vain ulkonäköseikojen takia, tosi ällöttävää. Jokaisella meikkaajalla on varmaan vaan tosi huono itsetunto, hyi! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti