lauantai 10. lokakuuta 2015

We're All Mad Here

Tuntuu vähän hassulta kirjoittaa tällaisesta aiheesta, kun en itsekään ole tosiaankaan oikeesti aikuinen, mutta kirjoitanpa kuitenkin.
Minusta on todella surullista huomata kuinka paljon teini-ikäiset miettivät sitä, mitä muut heistä ajattelevat. Edes kaikkein läheisimmille ystäville ei voi kertoa vaikka jostain bändistä mistä tykkää, koska kyseinen bändi ei ole yleisesti suosiossa ja kaverit eivät ehkä tykkäisi. Tietysti olen tiedostanut tämän "ongelman" nuorissa jo pitkään, mutta ajatus varsinaisesti heräsi, kun eräällä foorumilla pohdittiin, että kehtaako nuori osallistua hääblogissa järjestettävään arvontaan. Jokuhan voisi tunnistaa henkilön sähköpostiosoitteen perusteella ja luulla vaikka mitä! 

Tällainen ajatusmaailma on vaan jotenkin niin väärin. Tämä koko postaus tulee varmaan olemaan yksi iso klisee, mutta ihan oikeasti. Sillä ei ole mitään väliä, mitä muut ajattelevat. Niin kauan kun et satuta tai vaaranna teoillasi ketään, tee mitä haluat. Jos haluat käyttää vihreää huulipunaa ja kuunnella Mozartia niin go for it! Jos tykkäät uusimmista listahiteistä ja muodinmukaisista vaatteista, niin antaa palaa vaan! 

(Pinterest)

Olen tavallaan joutunut pohtimaan aika paljon tätä koko "omana itsenään olemista" kouluni takia. Opiskelemallani alalla kaikkien odotetaan näyttävän luonnollisilta, mutta kuitenkin hennosti näteiksi ehostetuilta. Tatuointeja ei saisi olla, ainakaan näkyvillä, ei myöskään lävistyksiä, paitsi tavalliset korvakorut. Kynsilakkaa saa olla, kunhan se on neutraalia. Hiuksien täytyy olla luonnolliset ja aina kiinni poissa kasvoilta. Minulle tälle ei sinänsä ole merkitystä, koska en aio opintojeni jälkeen jäädä tälle alalle, vaan jatkaa eteenpäin. Nämä opinnot ovat minulle tavallaan välivaihe matkalla haaveammattiini. 
Opettajani on kuitenkin todella tiukka näistä asioista, vaikka olemme "vain" opiskelijoita. Näiden ulkonäkömääräysten noudattaminen on minulle todella vaikeaa, koska tykkään meikata rajustikin. Minulla on kaksi tatuointia, joista toinen on ranteessa, eli todella näkyvällä paikalla, ja haaveilen jatkuvasti hankkivani lisää tatuointeja nimenomaan käsivarsiin. Tavallisten korvakorujen lisäksi minulla on rustossa pari reikää ja ensi viikolla tulee uusi korvalävistys. Kynsilakaksi tykkään valita mustan tai jonkun muun tumman värin, hiuksiin haluan ajella sivusiilin ja viimeksi tänään värjäsin shokkivärisiä raitoja. Vihaan pitää hiuksia kiinni, koska mielestäni se ei sovi minulle yhtään. 
En vain jaksa uskoa, että parin vuoden koulunkäynnin takia minun pitäisi muuttaa kokonaan se, miltä haluan näyttää, ja odottaa esimerkiksi tatuointien ottamista. Oli ala mikä hyvänsä, minusta on vaan niin väärin riistää joltakulta päätösvalta omasta ulkonäöstään. Ymmärrän kyllä, jos esimerkiksi uusi lävistys aiheuttaa jossakin ammatissa tulehdusvaaran tai muuta vastaavaa, mutta ei tatuointini tai silmänrajaukseni ole kenellekään vaaraksi. Eikä turkoosit raidat hiuksissa hyppää asiakkaan kimppuun. 
Tuollaiset ulkonäkörajoitukset ovat silmissäni todella vanhanaikaisia ja niistä pitäisi päästä eroon. 

Tähän loppuun on sanottava, että kirjoitan sitten näitä postauksia täysin tajunnanvirtana. Minulla on vaan joku ajatus ja alan kirjoittaa siitä suunnittelematta sen tarkemmin. Koska kirjoitan vain saadakseni purkaa ajatuksia. Siksi nämä postaukset päätyvät suurimmaksi osaksi johonkin ihan muualle mistä ne alkoivat, hypin aiheesta ja teksti voi olla sekavaa ja täynnä virheitä. Sori!

Pitäkää huolta itsestänne, että voitte pitää huolta toisistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti