torstai 1. lokakuuta 2015

Autumn is a second spring when every leaf is a flower

Syksy on lempivuodenaikani ja lokakuu sen paras kuukausi. Pääasiassa koska ruska on silloin kauneimmillaan ja Halloween on lokakuussa.

Halloween on mielestäni paras juhla ja minulla se alkaa heti lokakuun ensimmäisenä päivänä ja jatkuu aina marraskuun ensimmäiseen päivään saakka. Joissain tapauksissa vielä sen jälkeenkin, esimerkiksi tänä vuonna suunnitelmissa on Halloweenin juhlintaa vielä reippaasti marraskuun puolella. Ei kyllä haittaa yhtään, että vuoden mahtavin juhla jatkuu näin pitkään!

Rakastan kyselyihin vastaamista ja kun tänään huomasin Youtubessa videon "Fall Tag", ajattelin vastata syysaiheisiin kysymyksiin.

Fall Tag

1. Paras tuoksu kynttilässä?
- Rakastan tuoksukynttilöitä! Vielä en ole koskaan löytänyt parempaa tuoksua kuin löysin modernin taiteen museosta Emmasta useampia vuosia sitten. Tuoksuna siinä on koivu ja se on vain niin taivaallisen tuoksuinen. Olen polttanut sitä vain "erikoistilanteissa", joten se ei ole vieläkään loppunut. Kun joskus poltan sen loppuun, minun on varmaan käytävä ostamassa uusi.

2. Kahvi, tee vai kuuma kaakao?
- Ehdottomasti tee! Kaakao on myös ihanaa, mutta sitä ei jaksa loputtomiin makeuden takia. Tee on täydellinen juoma ja syksyllä (ja talvella) sitä tulee juotua vielä tavallista enemmänkin. Suosikkini on Nordqvistin Viisasten Tee. Kahvia en juo ollenkaan.

3. Mikä on paras syysmuistosi?
- Ensimmäisenä tulee mieleen se, kun ehkä noin 13-vuotiaana olin mummolassa serkkuni kanssa ja heidän pellollaan oli muovittomia pyöröpaaleja. Vietimme koko päivän pellolla leikkien, kiipeillen paalien päällä ja höpötellen. Se on todella hauska ja ainutkertainen muisto!

4. Mikä on lempikirjasi lukea syksyllä? 
- En ole viime aikoina ehtinyt lukea juurikaan. Tällä hetkellä minulla on kesken Taru Sormusten Herrasta, mutta en oikein etene sen lukemisessa. Viimeksi luin Hohdon ja se on kyllä ehdottomasti kaikkien aikojen lempikirjani. Tosin taisin saada sen luettua jo enemmän kesän puolella.

5. Kummasta meikkitrendistä pidät enemmän: tummat huulet vai kissarajaus?
- Kissarajaukset kuuluvat arkimeikkiini ympäri vuoden, joten näin erityisesti syksyä ajatellen vastaus on tummat huulet. Keväällä ja kesällä pidän mieluummin pinkkejä ja oransseja huulipunia, kun taas syksyllä ja talvella valitsen ennemmin tummanpunaiset ja luumuiset sävyt.

6. Paras tuoksu syksyyn?
- En ole ihan varma tarkoitetaanko tässä nyt hajuvettä ja jos näin on, niin en todellakaan osaa vastata. En ole hajuvesi-ihmisiä, omistan yhden hajuveden kerrallaan ja kun se parin vuoden jälkeen loppuu, "joudun" ostamaan uuden. En nauti yhtään hajuvesien ostelusta.

7. Lempiruoka syksyllä?
- Alunperin kysymyksessä kysyttiin kiitospäivän lempiruokaa, mutta Suomessahan ei tietenkään kiitospäivää juhlita, joten muutin kysymyksen tuohon muotoon. Täytyy sanoa, että syön paljon raskaampaa ruokaa syksyllä kuin esimerkiksi kesällä, varmaankin siksi kun on kylmempi. Kinkkukiusaus on ehkä ollut ainakin tämän syksyn suosikkiruoka.

8. Millainen syksyn sää on siellä missä asut?
- Suomen syksy....sateista ja silloin tällöin aurinkoisia päiviä. Pimenevät illat. Pakkasyöt alkavat.

9. Eniten käyttämäsi neule?
- Minulla on todella vähän oikeasti lämpimiä pitkähihaisia paitoja. Omistan ehkä kolme neuletta. Suosikkini on Morticiasta ostettu musta, melko ohut neuletakki, jossa on pitsiä edessä.

10. Paras kynsilakka tänä syksynä?
- Ostin juuri Lumenen "Arctic Sky" lakan, mutta se oli pienoinen pettymys. Se nimittäin näyttää kynnellä aivan mustalta, vaikka purkissa näyttää todella tummansiniseltä. Suosikiksi taitaa nousta Kone Helsingin violetti kynsilakka.

11. Jalkapallopelit vai lehtikasoihin hyppiminen?
- En harrasta kumpaakaan, mutta valitsen lehtikasat.

12. Kapealahkeiset farkut vai leggingsit?
- En ole koskaan oikein päässyt mukaan tähän leggingsi-juttuun, joten farkut.

13. Mikä on sellainen asia, mitä kukaan ei tiedä sinusta?
- En oikein tiedä miten tämä liittyy syksyyn. No tuota...harva tietää, että uskon yliluonnollisiin asioihin, mistä kirjoitin tuossa päivänä eräänä postauksenkin.

14. Maiharit vai Uggit?
- Maiharit! Rakastan maihareita ja käyttäisin niitä mielelläni vuoden ympäri. Harmi vaan ne ovat liian kuumat käyttää kesällä. Uggit ovat mielestäni aika karmeat ja eivät yhtään minun tyyliset.

15. Onko Pumpkin Spice Latte hypetyksen arvoinen?
- En tiedä, en ole maistanut. Tuskin on, luulisin että se nyt vaan sattuu olemaan jonkinlainen jokavuotinen syystrendi, vähän niinkuin tumma huulipuna.

16. Lempisarja syksyllä?
- Niin, monet TV-sarjathan jatkuvat näin syksyllä. Vastakseni on ehdottomasti Supernatural, jonka 11. kausi alkaa ensi viikolla.

17. Mikä kappale saa sinut syystunnelmaan?
- Poets of the Fallin Clevermind, varmaankin vain siksi, että siinä lauletaan "Look the leaves are dead". Toisaalta tykkään kuunnella paljon rauhallista, synkkää ja surumielistä musiikkia syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti